Lägerskolor

Utepedagogik Sverige AB arrangerar klassresor/lägerskolor för alla typer av grupper från ca 20 till 150 deltagare.

Att få möjligheten att få åka på klassresa är ett minne för livet för många barn och ungdomar. Det är viktigt att barnen tillsammans med sina lärare får umgås på en annan plats och miljö än skolan. Detta hjälper gruppen att utvecklas och gruppen blir mer homogen. Våra utvärderingar tyder på att klasser som kontinuerligt åker på klassresor har mindre mobbing, konflikter, grupperingar etc. Detta leder till än bättre arbetsmiljö i skolan både för elever och lärare.

Vi har lång erfarenhet av att arrangera lägerskolor för olika typer av grupper med olika typ av innehåll. Vi skräddarsyr ert arrangemang efter era önskemål, behov och ekonomi. Vanligtvis väljer våra grupper ett tema för sin lägerskola, beroende på vad just deras grupp är i behov av. Gå gärna in på vår hemsida lagerskola.com och läs mer om vår verksamhet. 

Våra aktiviteter

På Djuprämmens lägergård finns det en mängd olika aktiviteter som tillgodoser alla olika typer av behov och intressen.

Vi har olika typer av vattenaktiviteter så som, åka bananbåt efter vattenskoter, kanotpaddling, ro båt, fiska, flottbygge, vattenkrig samt bad och bastu. Sport och lekaktiviteter som vi har är catch the flag, master Zed, tårtstafett, 7-kamp, gladiatorerna, music -quiz och alla typer av bollsporter så som fotboll, volleyboll, pingis etc.

Vi har även ett stort utbud av skapande aktiviteter så som Got Talent, improvisationsteater, taggning/måla, pyssel samt matlagning utomhus.

Vi har även utmanande aktiviteter så som höghöjdsbana, samarbetets- och värderingsövningar eller vårt 16 meter höga klätterträd. Vi kan också erbjuda disco, lägerbål, filmkväll och kiosk. Förutom alla dessa aktiviteter så har vi en uppsjö av fler aktiviteter att välja på under lägerskolan. 

För att underlätta för er har vi även tagit fram några färdiga koncept med olika teman, dessa kan ni läsa om i vårt separata dokument ”teman”.

För att underlätta för er har vi tagit fram ett färdigt dokument med information. I dokumentet hittar ni mer detaljerad information om våra lägerskolor, våra aktiviteter och färdiga teman. Mappen innehåller även bra information, vägledning och tips kring hur ni kan planera och finansiera er lägerskola. Tryck på länken nedan så laddas mappen ner till din dator. Mappen innehåller följande dokument:

  1. Informationsbrev
  2. Om lägergården
  3. Aktiviteter
  4. Teman
  5. Bokning, priser, betalning
  6. Tips vid planering
  7. Tips på finansiering
Informationshäfte om lägerskola