Finns det tvättmaskin?

Ja, vi har en tvättstuga för personal och en tvättstuga som används av köket för att tvätta all tvätt från verksamhet. I tvättstugorna finns det tvättmedel och torkmöjligheter. Om en vill använda sköljmedel får en ta med detta själv.

Går det att åka kollektivt till gården?

Ja det går.

Den bästa förbindelsen tar strax under 6 timmar. Då åker en tåg till kristinehamn, buss därifrån till filipstad och sen byte till ny buss som tar en till Lesjöfors. Där behöver en bli hämtad med bil.

 

Lättast är att kolla resor på sj.se

När kan jag äta på min lediga tid?

Frukost
07.45 -10.00

Lunch
11.15 – 14.00

Middag
16.30 – 19.00

Hur fungerar det med mat på min lediga tid?

Du får samtliga måltider inkluderat i din ersättning eftersom du bor och lever på din arbetsplats. När du arbetar äter du med deltagarna (detta gäller ej de som arbetar i köket). När du är ledig äter du inne i vår matsal under de tider som deltagarna har sina måltider.

Vart finns närmsta stad?

Stad och stad, lesjöfors är närmsta tätort. Där finns det en Coop och en Ica-butik. Det är ca 1 mil dit.

Örebro och Karlstad ligger ca 1h 30 min med bil från gården

Finns det wifi?

Ja, lösenordet är endastledare (små bokstäver)

Finns det möjlighet att låna bil?

Ja, det finns både lånebil och lånecyklar

Hur ser träningsmöjligheterna ut

På kollogården finns det både hantlar och kettlebells att låna.

Det finns även en löprunda som är prick 4 km lång på en grusväg.

Sen är det bara fantasin som sätter gränser

Hur fungerar det med besök?

Om du har någon närstående som vill besöka kollogården, vilket vi rekommenderar, är det viktigt att du informerar din föreståndare om detta i god tid, minst 3 dagar i förväg, men gärna tidigare.

Din besökare kan inte gå runt fritt på kollogården och får inte vistas där utan att din föreståndare eller verksamhetsansvarig är närvarande. Men vi visar gärna runt på kollogården!

Hur gör jag om jag ska skicka post/få paket till kollogården

Att få post på kollo är trevligt.

Viktigt att de som skickar posten adresserar den rätt. Förutom att skriva att det är till dig som person är det viktigt att skriva personal innan, så det sedan sorteras i vår postlåda för personal, se exemplet nedan

Personal Förnamn Efternamn

Djuprämmens kollogård 33

682 94 Lesjöfors

 

Om någon skickat ett paket till ombud eller om du beställer något från nätet utan hemleverans levereras detta till Olas livs (ica) i Lesjöfors. Där sker all paketutlämning. De har även instabox där, vilket är det smidigaste alternativet, eftersom en kollega då lätt kan hämta ditt paket.

Vad kan jag göra på min lediga dag?

På sin lediga tid är det viktigt att vara egoistisk!

Möjligheten att boka vår lånebil och köra iväg ett gäng på utflykt finns, det finns alltid lite tips på resmål på vår facebooksida. Den är även toppen för att planera och sammkoordinera resor.

Vissa har även behov av att vara själv, ligga i sängen och kolla film/serier eller bege sig ut i naturen.

Om en vill vara med i verksamheten på sin lediga tid måste detta godkännas av sin föreståndare, lika så om en vill använda ytor/material som tillhör verksamheten, ex. kanoter, musikstudio osv.